how to bring a section of google maps into 3ds max?

how to bring a section of google maps into 3ds max?

Postby Class1987 » Thu May 24, 2018 6:01 pm

Hi everyone does anybody know how to bring a section of google maps onto the grid of 3ds max, as I've been finding it hard to line models up in gameplay with the overlay I would like to work on a model with the map underneath so I can line up the shape of a model correctly instead of going back and forth every 5 minutes to make sure I've lined everything up correctly.
If anybody knows how to do this can they let me know, cheers.
Class1987
Fit for Firing Duties
 
Posts: 39
Joined: Thu Jun 16, 2016 12:40 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: how to bring a section of google maps into 3ds max?

Postby GT46PAC » Thu May 24, 2018 9:09 pm

Sometimes Youtube helps -
http://www.youtube.com/v/HtjJ91Q4kX8
Last edited by GT46PAC on Sun May 27, 2018 9:37 pm, edited 1 time in total.
GT46PAC
General Shed Duties
 
Posts: 19
Images: 0
Joined: Mon Apr 16, 2018 1:10 am
Has thanked: 19 times
Been thanked: 6 times

Re: how to bring a section of google maps into 3ds max?

Postby eyore » Thu May 24, 2018 9:37 pm

Not quite sure what you're trying to do but have you considered the ability to export items from Train Sim then load them in 3ds max?

Haven't done this for a long time but I believe the procedure is -

To export track -- select the track geometry you need , Ctrl + C to copy and then Ctrl + Shift + E to export
To export a tile -- turned off the grids and then pressed 'T' to export

You'll find a new folder in the RW directory called 'Export' with the files inside.

I'm sure someone will correct me if I've miss remembered.
Phil

Image
User avatar
eyore
Passed Fireman
 
Posts: 106
Images: 3
Joined: Tue Apr 01, 2014 6:34 pm
Location: Lake District
Has thanked: 24 times
Been thanked: 62 times

Re: how to bring a section of google maps into 3ds max?

Postby GT46PAC » Sun May 27, 2018 9:36 pm

eyore wrote:Not quite sure what you're trying to do but have you considered the ability to export items from Train Sim then load them in 3ds max?

Haven't done this for a long time but I believe the procedure is -

To export track -- select the track geometry you need , Ctrl + C to copy and then Ctrl + Shift + E to export
To export a tile -- turned off the grids and then pressed 'T' to export

You'll find a new folder in the RW directory called 'Export' with the files inside.

I'm sure someone will correct me if I've miss remembered.

One of the manual in RW Dev folder says the same, OP can refer it
GT46PAC
General Shed Duties
 
Posts: 19
Images: 0
Joined: Mon Apr 16, 2018 1:10 am
Has thanked: 19 times
Been thanked: 6 times

Re: how to bring a section of google maps into 3ds max?

Postby Auscgu » Mon May 28, 2018 7:04 am

Read the post and was curious if any program that reads a 3ds format can access the same info?
Is the output from Train Sim in 3ds format or is there another requirement from 3ds max that creates the conversion?
Do you know the conversion format from Train Sim to 3ds?
Might be able to find an addon
Anyone tried or have any experience as it sounds helpful to be able to bring terrain and info from train sim into your modelling environment
I will have a play but more info is always useful
Sorry for crashing the thread

Cheers Ausc
Auscgu
Fit for Firing Duties
 
Posts: 49
Images: 16
Joined: Sat Oct 21, 2017 11:04 am
Has thanked: 10 times
Been thanked: 11 times

Re: how to bring a section of google maps into 3ds max?

Postby eyore » Mon May 28, 2018 8:59 am

Auscgu wrote:Read the post and was curious if any program that reads a 3ds format can access the same info?
Is the output from Train Sim in 3ds format or is there another requirement from 3ds max that creates the conversion?
Do you know the conversion format from Train Sim to 3ds?
Might be able to find an addon
Anyone tried or have any experience as it sounds helpful to be able to bring terrain and info from train sim into your modelling environment
I will have a play but more info is always useful
Sorry for crashing the thread

Cheers Ausc


I have exported both track and terrain in the past and, having looked in my Export folder, I am reminded that the Train sim details are exported in .obj format, which I believe can be imported by many 3d programs.
Phil

Image
User avatar
eyore
Passed Fireman
 
Posts: 106
Images: 3
Joined: Tue Apr 01, 2014 6:34 pm
Location: Lake District
Has thanked: 24 times
Been thanked: 62 times

Re: how to bring a section of google maps into 3ds max?

Postby Class1987 » Thu May 31, 2018 12:58 pm

Hey guys thanks for your responses much appreciated I have done exporting track and other lofts into 3ds max before yes I done this for helping me build a few stations might be worth a try with lining up bridges like skewed ones too. I will take a look at an import of google maps see what they come up with.
Cheers, Ian.
Class1987
Fit for Firing Duties
 
Posts: 39
Joined: Thu Jun 16, 2016 12:40 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time


Return to 3DS Max

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests