Help with blueprint editor!

Help with blueprint editor!

Postby Class1987 » Sun Apr 01, 2018 7:39 pm

Hi everyone I need some help with importing a Procedural (loft) object into Train sim 2018, when I load up the blueprint editor and want to create a loft blueprint there is so option there to do so. It only has create scenery blueprint, does anybody know how to get the create loft blueprint option up?
Cheers, Ian.
Class1987
Fit for Firing Duties
 
Posts: 37
Joined: Thu Jun 16, 2016 12:40 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Help with blueprint editor!

Postby TrabantDeLuxe » Sun Apr 01, 2018 8:33 pm

It'll be called 'loft section blueprint' ;).
Image
TrabantDeLuxe
Passed Fireman
 
Posts: 231
Images: 7
Joined: Mon Mar 21, 2016 10:10 pm
Location: Delft, NL
Has thanked: 166 times
Been thanked: 229 times

Re: Help with blueprint editor!

Postby Class1987 » Mon Apr 02, 2018 12:02 am

Could you send me a screenshot of your blueprint editor as mine seems to be missing a lot of options?
Class1987
Fit for Firing Duties
 
Posts: 37
Joined: Thu Jun 16, 2016 12:40 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Help with blueprint editor!

Postby sumitsingh » Mon Apr 02, 2018 1:33 pm

Loft BP
Attachments
Loft.jpg
User avatar
sumitsingh
Full Time Fireman
 
Posts: 72
Images: 0
Joined: Sat Oct 21, 2017 11:48 am
Has thanked: 51 times
Been thanked: 37 times

Re: Help with blueprint editor!

Postby gougha » Tue Apr 03, 2018 11:05 am

Open your blueprint editor.
Navigate to the folder that you want your blueprint to appear in
Right click on the folder
Select Add and then New Item
Select Blueprint in the left hand panel
Scroll down and select the Loft Section Blueprint

My advice would be to then close the new blueprint, rename it to something meaningful and then reopen it in the editor.

Regards

Andy
gougha
Full Time Fireman
 
Posts: 72
Images: 3
Joined: Tue Apr 22, 2014 10:24 am
Location: Rotherham
Has thanked: 51 times
Been thanked: 39 times

Re: Help with blueprint editor!

Postby Class1987 » Sat Apr 07, 2018 1:28 am

Oh right :lol: that makes sense why I haven't been able to find the list then, I'm been right clicking on the exported asset and all I had was create scenery blueprint. I'll give this a try in the morning. Thanks, Ian.
Class1987
Fit for Firing Duties
 
Posts: 37
Joined: Thu Jun 16, 2016 12:40 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Help with blueprint editor!

Postby Class1987 » Sat Apr 07, 2018 11:45 am

Right I've done what you have said by right clicking the folder, and also here is an image of when I right click an asset I've created here are 2 images of what mine look like. I only have one choice to pick from, any advice?
Attachments
blueprint editor problem2.jpg
blueprint editor problem.jpg
Class1987
Fit for Firing Duties
 
Posts: 37
Joined: Thu Jun 16, 2016 12:40 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Help with blueprint editor!

Postby TrabantDeLuxe » Sat Apr 07, 2018 12:22 pm

Right-click a folder, add, new item brings up a menu where you can pick what you want to make. The new BP is then dropped in that folder
Image
TrabantDeLuxe
Passed Fireman
 
Posts: 231
Images: 7
Joined: Mon Mar 21, 2016 10:10 pm
Location: Delft, NL
Has thanked: 166 times
Been thanked: 229 times

Re: Help with blueprint editor!

Postby Class1987 » Sat Apr 07, 2018 6:02 pm

Done it, cheers for the help do I still have to create the scenery blueprint with it to categories where it will be placed or will the section loft blueprint do that too?
You see I've never created a loft before this is all new to me, I've only done basic scenery models.
If you can talk me through the process of importing a loft model into Train Sim 2018 I'd be most grateful. It's probably simple as scenery blueprints but just don't realise it.
Class1987
Fit for Firing Duties
 
Posts: 37
Joined: Thu Jun 16, 2016 12:40 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Help with blueprint editor!

Postby sumitsingh » Sun Apr 08, 2018 1:00 am

There are some posts on loft in this forum Have a look.
Trust me, importing a loft in not easy. 8-)
There is a document on loft shaders in HOWTOUSE series PDF in Railworks/Dev folder.
It says -
Two new shaders have been created which should be assigned to the problematic parts of the model or loft. These
should be used sparingly only on polygons where the problem occurs.
● LoftPostDPPTexDiffSpec.fx - This should be used on lofts such as lofted wires or catenary wires.
● TrainPostDPPObjectDiffuse.fx - This should be used on scenery geometry or rail vehicles geometry (non-
lofts).
User avatar
sumitsingh
Full Time Fireman
 
Posts: 72
Images: 0
Joined: Sat Oct 21, 2017 11:48 am
Has thanked: 51 times
Been thanked: 37 times


Return to 3D Objects General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests